Vuggestuens køkken spreder lykke
Køkkenet ligger i åben forbindelse til alrummet, og herfra spreder duften af hjemmelavet mad sig i huset. Vores kostfaglige eneansvarlige tilbereder hver dag sunde og varierede måltider.
Måltidet er mere end bare mad
Sanseoplevelser er en vigtig del af måltidet i vuggestuen. Børnene sanser madens konsistens, hvordan den dufter, føles og smager. De gør sig erfaringer med, hvad de kan lide og hvad de ikke bryder sig om.
Små spisegrupper skaber rum for et roligt måltid med fordybelse og nærvær. Her får børnene øje på hinanden og lærer af det, de andre børn gør. Den voksne ved bordet sætter ord på det, der sker under måltidet.
Selvhjulpenhed er i fokus. Børnene kravler op og ned ad stolen. De hælder vand i deres kop fra små kander, øser maden på tallerkenen og spiser selv med fingrene eller bestik.
Kostpolitik
Sund mad har stor betydning for barnets trivsel. Kostpolitikken følger sundhedsstyrelsens anbefalinger om sammensætning af måltider til små børn.
Økologiske fødevarer anvendes mest muligt under hensyn til økonomi og tilgængelighed. Sukker anvendes i et meget begrænset omfang, og vi serverer ikke søde sager, så som kage, slik og is.
Til fødselsdage må forældre for eksempel gerne medbringe økologisk frugt, figenstænger, ostehapser.