Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Forældresamarbejde

En god opstart begynder med dialog

Inden barnet starter i børnehaven, inviterer vi til en opstartssamtale. Her får forældrene mulighed for at fortælle om barnets liv, vaner og personlighed, og vi taler sammen om, hvordan vi bedst støtter barnet i overgangen til børnehavelivet.

Vi sender forud information om samtalens indhold, så forældrene er godt forberedte. Sammen lægger vi en plan for barnets første tid, så opstarten bliver tryg og meningsfuld.

Tæt kontakt i hverdagen

Vi prioriterer daglig dialog med forældrene – både ved aflevering og afhentning – hvor vi udveksler små og store oplevelser fra barnets dag. Hvis der opstår bekymringer eller behov for ekstra støtte, inviterer vi til samtaler efter behov.

Efter cirka tre måneder holder vi en opfølgningssamtale med en fast dagsorden. Her er der god tid til, at forældrene kan dele deres oplevelser og stille spørgsmål.

Mangfoldighed i børnehaven skaber værdi og vi imødekommer tosprogede familier så vidt muligt

Vi har fokus på at forskellighed er en styrke for et fællesskab. Vi har en del familier med anden nationalitet end dansk, hvorfor tradition- og kulturforskelle bliver mødt med anerkendelse og åbenhed. Vi arbejder på at alle familier skal opleve, at de bliver mødt og anerkendt for dem de er.

Halvdelen af vores børn er fra to-kulturelle familie og kræver en særlig indsats i forhold til det kommunikative. Vi samarbejder med Sprog og Integration, hvor vi kan søge om sprogstøtte på barnets modersmål. Vi bruger tolk ved den mindste tvivl omkring sprogforståelsen til vores samtaler. Når forældrene har mulighed for at udtrykke sig på deres modersmål, oplever vi, at samtalen bliver mere nuanceret. Det er vores erfaring, at det skaber fælles forståelse samt gode rammer for et givtigt samarbejde.