Børnehavens køkken spreder glæde
Køkkenet ligger i forbindelse med stjernegrupperummet, og herfra spreder duften af hjemmelavet mad sig i huset. En ansat i køkkenfunktionen som tilbyder mad som vi får fra Fru Hansens Kælder, som serverer måltider af rene råvarer, gode smage, høj kvalitet og økologi.
Måltidet er mere end bare mad
Sanseoplevelser er en vigtig del af måltidet i vuggestuen. Børnene sanser madens konsistens, hvordan den dufter, føles og smager. De gør sig erfaringer med, hvad de kan lide og hvad de ikke bryder sig om.
Små spisegrupper skaber rum for et roligt måltid med fordybelse og nærvær. Her får børnene øje på hinanden og lærer af det, de andre børn gør. Den voksne ved bordet sætter ord på det, der sker under måltidet.
Selvhjulpenhed er i fokus. Børnene hælder vand i deres kop, øser maden på tallerkenen og spiser selv med fingrene eller bestik.
Kostpolitik
Sund mad har stor betydning for barnets trivsel. Kostpolitikken følger sundhedsstyrelsens anbefalinger om sammensætning af måltider til små børn.
Sukker anvendes i et meget begrænset omfang, og vi serverer ikke søde sager, så som kage, slik og is.
Til fødselsdage må forældre for eksempel gerne medbringe boller, økologisk frugt, figenstænger, ostehapser.